۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۰
کد خبر: ۵۸۴۲۶۷
گزارش رسا؛

«حبس ابد» تاوان مبارزه با ظلم و بی عدالتی | شیخ علی سلمان خط مقدم «مقاومت در برابر دشمن قوی پنجه»

دبیرکل جمعیت الوفاق الاسلامی بحرین به دلیل ایستادگی در برابر عادی سازی روابط آل خلیفه با بحرین به حبس ابد محکوم شد تا اثبات کند همچنان در خط مقدم مبارزه با ظلم و بی عدالتی است.
فیلم | دادگاه بحرین «شیخ علی سلمان» را به حبس ابد محکوم کرد

خبرگزاری رسا ـ گروه بین‌الملل: دادگاه تجدید نظر بحرین در حکمی ظالمانه و به دور از هرگونه تشریفات دادرسی صبح امروز یکشنبه، حجت الاسلام شیخ علی سلمان از رهبران انقلابی و دبیرکل جمعیت الوفاق الاسلامی بحرین را به اتهام جاسوسی برای قطر و افشای اطلاعات محرمانه دفاعی به حبس ابد محکوم کرد.

شیخ علی سلمان که در سال ۲۰۱۴ به اتهامات واهی «همکاری با دولت قطر، افشای اسرار محرمانه دفاعی، دریافت پول از کشورهای بیگانه و افشای معلومات سرّی داخلی، انتشار شایعه و تلاش برای سرنگونی رژیم آل خلیفه» بازداشت و در سال ۲۰۱۵ حکم حبس چهار ساله برای او صادر شد پس از فشارهای بین‌المللی و اعتراضات داخلی از تمامی اتهامات تبرئه شد اما با درخواست وزارت کشور و به اعتقاد برخی نظر شخص حمد بن عیسی پادشاه آل خلیفه، دادگاه تجدید نظر برگزار و در چهارمین جلسه به حبس ابد محکوم شد.

پس از آنکه بحرین، عربستان سعودی، امارات و مصر ارتباط خود با دولت قطر را قطع و این کشور را محاصره کردند، بهانه لازم برای سرکوب رهبران انقلاب را به دست آورده تا با متهم ساختن انقلابیان به همکاری با دشمنان خارجی مانند قطر، موج جدیدی از انحلال جمعیت‌های مبارز مانند الوفاق الاسلامی را به راه انداخته و بزرگان انقلاب را یکی پس از دیگری بازداشت و به زندان روانه کنند. آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان این کشور نیز از این امر مستنثی نبوده و وی نیز به اتهام آنچه «پولشویی و تلاش برای براندازی حکومت» عنوان شده به سلب تابعیت و تبعید محکوم شد.

واکنش‌ها به حکم ظالمانه رژیم آل خلیفه
همزمان با اعلام حکم حبس ابد شیخ علی سلمان، فعالان حقوق بشری، علما و شخصیت‌های دینی، جمعیت‌های حقوق بشری و مردم ضمن مخالفت با حکم صادره از دستگاه قضایی رژیم آل خلیفه، همبستگی خود را با دبیرکل جمعیت الوفاق اعلام و خواستار آزادی بدون قید و شرط وی شدند.

حجت الاسلام شیخ حسین الدیهی معاون دبیرکل الوفاق با حمایت از شیخ علی سلمان تاکید کرد: «هنگامی که شیخ علی سلمان بازداشت شد تمامی آزادی خواهان، از ورود بحرین به دالان تاریک خفقان و سرکوب پرده برداشتند. پس از چند سال برای جهانیان آشکار شد که بحرین در عرصه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی به سوی وضعیتی بسیار بحرانی‌تر از گذشته گام برداشته است.»

ابراهیم شریف عضو ارشد جمعیت دموکراتیک وعد نیز در شبکه اجتماعی توئیتر با حمایت از شیخ علی سلمان نوشت: «زندگی درگرو عزّت است. سیاست مداران بر کرسی‌های نمایندگی مردم سخنان بیهوده بر زبان جاری می‌کنند اما شیخ علی سلمان جایگاهش در دل‌های مردم است و این تنها کرسی است که فریاد عدالت خواهی سر داده است.»

رضی الموسوی دبیرکل سابق جمعیت وعد نیز در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی تویتر در اعلام موضعی همسو با سایر انقلابیان خاطر نشان کرد: تبریک به شیخ علی سلمان برای محاکمه‌ای که شد. او را مرد دفاع از مواضع ملّی، تعامل با دیگران، مبلّغ و ترویج دهنده گفتگو به عنوان راهکار حل بحران‌های سیاسی، متعهد به حل مشکلات مردم و پیشرو در مبارزه علیه خشونت، نفرت و تبعیض نژادی یافتم.

فاضل عباس دبیرکل جمعیت الوحدوی نیز با اعلام حمایت از شیخ علی سلمان اعلام کرد که دبیرکل الوفاق تاوان مواضع انقلابی خود را می‌دهد. به صلاح کشور است که فعال سیاسی مردمی را آزاد کند زیرا وجود شیخ علی سلمان برای حل مشکلات سیاسی و استمرار مسیر انقلاب مسالمت آمیز مردمی ضروری و مهم است.

در همین راستا باقر درویش رییس کمیته حقوق بشر بحرین در توئیتی نوشت: «محاکمه شیخ علی سلمان در تاریخ قضایی و دیپلماسی بی سابقه است زیرا به سرعت فردی را بدون در دست داشتن مدارک و مستندات کافی به اتهام جاسوسی محاکمه می‌کنند و این نشان از نیرنگ دستگاه قضایی بحرین در برابر آزادی عمل سیاسی دارد.»

از سوی دیگر یوسف الخاجه عضو ارشد جمیعت وعد در پیامی تصریح کرد که کشور ظرفیت بحران و تنشی بیش از پیش را ندارد. امیدواریم که روح محبت و برادری بر روح انتقام و کینه غلبه کند. کاسبان خشونت، نفرت و کراهت بسیار و مزدوران فراوانند.

جمعيت الوفاق هم با صدور بیانیه‌ای خواستار تحرک واضح و موضع گیری شفاف جامعه بین المللی و نهادهای حقوق بشری در برابر این اقدام و کشف حقیقت ماجرا و برگزاری دادگاه عادلانه بر اساس مستندات واقعی و انتشار فایل صوتی گفتگوهای شیخ سلمان با طرف قطری شد.

الوفاق خاطر نشان کرد که بیش از هفت سال از انقلاب مردمی ملت بحرین می‌گذرد اما ناگهان پس از قطع روابط کشورهای حاشیه خلیج با قطر، ارتباطات و تعاملات در چهارچوب قانون به جاسوسی برای بیگانگان توصیف و تفسیر می‌شود و این نشان دهنده سیاسی بودن دادگاه شیخ سلمان است.

اشک تمساح حامیان حقوق بشر
آمریکا به عنوان حامی خارجی سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه با ابراز نگرانی از صدور حکم حبس برای شیخ علی سلمان تصریح کرد که اوضاع داخلی بحرین را به دقت بررسی کرده و از مسؤولان آل خلیفه خواستند تا در حکم صادره علیه دبیرکل الوفاق بحرین تجدید نظر کنند.

سازمان مردم نهاد آمریکا برای دموکراسی و حقوق بشر با درخواست از مسؤولان حکومت بحرین برای پایبندی به قوانین حقوق بشری خواستار باطل شدن حکم حبس شیخ علی سلمان و عبدالوهاب حسین رییس جریان الوفاء الاسلامی و آزادی زندانیان انقلابی شد.

این سازمان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مسؤولان بحرینی باید با زندانیان به ویژه شیخ سلمان و استاد حسین به شیوه عادلانه و اخلاقی و مطابق با معیارهای دولتی حقوق بشری تعامل و رفتار کنند. تحقیق پیرامون شکنجه ها و سوء رفتار با زندانیان سیاسی باید در دستور کار قرار گرفته و رژیم آل خلیفه به مسؤولیت خود پایبند باشد.

آل خلیفه از سرکوب شیعیان تا ارتباط با اسرائیل
رژیم آل خلیفه در حالی با شدیدترین تدابیر امنیتی به سرکوب شیعیان روی آورده و رهبران انقلابی را یکی پس از دیگری از صحنه سیاسی کشور حذف کرده است که همزمان با رژیم کودک کش اسرائیل دست بیعت داده و به مجری سیاست های منطقه ای آمریکا و اسرائیل بدل شده است.

بی شک در شرایط کنونی تنها رژیم غاصب اسرائیل است که از بحران آفرینی در کشورهای منطقه سود می‌برد. اقدام وقیحانه برخی کشورهای عربی نظیر عربستان و بحرین در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری بر پشت اسلام است که هدف از آن ایجاد تفرقه، چند دستگی و اختلاف در میان امت اسلامی است.

سنگ بنای شومی که رژیم آل خلیفه و خاندان کم خرد سعودی به نام عادی سازی روابط با اسرائیل بنا نهاده، نمک پاشی به زخم کهنه ملت فلسطین است. مردم مظلوم فلسطین که سال‌ها با اسرائیل مبارزه کرده و در تمام چند دهه اخیر اجازه ندادند تا اسرائیل به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شود اما این روزها با خیانت سرکردگان عربی به ویژه رژیم آل خلیفه بیش از پیش مورد هجوم سربازان اسرائیلی قرار گرفته اند.

حمد بن عيسي پادشا بحرين پیشتر در راستای همبستگی بیشتر با اسرائیل گروهی از جمعیت «این بحرین است» را به سرزمین‌های اشغالی فرستاد تا پیام گفتگوی بین ادیان و همزیستی مسالمت آمیز را با اسرائیل مخابره کند و این در حالی است که در همان ایام ملت بحرین را به وحشیانه ترین شکل ممکن سرکوب کرده و گفتگو با شیعیان و مخالفان را رد می‌کرد.

همزمان با کشتار شیعیان از سوی رژیم آل خلیفه، بازداشت رهبران انقلابی و تبعید، حبس خانگی و اعدام مبارزان، وزیر خارجه بحرین از مواضع نتانیاهو در برقراری صلح! در منطقه تجلیل کرده و در شبکه اجتماعی تویتر این سوال را پرسیده است که اگر سفر بعدی نتانیاهو از عمان به بحرین باشد چه بازتابی خواهد داشت تا با این سوال تلویحی به سنجشگری افکار عمومی بحرین پرداخته و مقدمات سفر نتانیاهو را به بحرین فراهم سازد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز در خبری از انجام گفتگوهای سرّی میان بحرین و رژیم غاصب اسرائیل خبر داده و اعلام کرد که رایزنی های طرفین برای فراهم ساختن مقدمات سفر نتانیاهو به منامه به صورت کامل انجام شده تا این خود لکه ننگ دیگری بر دامن رژیم منحوس آل خلیفه باشد.

بحرین که این روزها با بحران سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند به جای زندانی کردن رهبران انقلابی مانند شیخ علی سلمان، برای برون رفت از معضلات پیش رو و کاهش فشارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بر مردم، سازش با اسرائیل را ترک و میز مذاکره و گفتگو با ملت بحرین باز گردد./981/ب950/ر

 

ارسال نظرات